top of page
zelené pozadí
Gastroodpad určený pro kompostování nebo výrobu bioplynu.

Svoz a likvidace
gastroodpadu, kuchyňských zbytků

Postaráme se o váš gastroodpad ekologicky a v souladu

s legislativou, přičemž proměníme odpad v udržitelný přínos pro přírodu.

Gastroodpad

Snížení odpadu až o 30 %,

Správná likvidace gastroodpadu snižuje odpad o
30 %, prodlužuje životnost skládek a šetří planetu.

Správně kompostovaný gastroodpad proměňuje odpad na živiny

Poklad pro půdu

Co pro vás zajistíme?

Máte kuchyni, restauraci nebo jídelnu? S námi bude nakládání

s gastroodpadem snadné, efektivní a ekologické! 

Pravidelný a jednorázový svoz odpadu

Odvezeme veškerý gastroodpad, kuchyňské zbytky

i potraviny nevhodné ke konzumaci v dohodnutých intervalech nebo na vyžádání.

Zapůjčení nádob na odpad

Poskytneme nádoby na odpad, které pravidelně myjeme a dezinfikujeme. Plné nádoby vyměníme

za prázdné, abyste měli o starost méně.

Kuchař z gastronomického provozu, který dbá na správné nakládání s odpadem.

Prodej speciálních pytlů a sudů

Potřebujete spolehlivé obaly na odpad? Nabízíme kvalitní pytle a sudy ideální pro sběr kuchyňských zbytků.

Ekologická likvidace odpadu

Veškerý odpad zpracováváme ekologicky na kompostárně nebo jiným šetrným způsobem v souladu s legislativou.

Zahajte třídění ještě dnes!

Nádoba na sběr gastroodpadu a použitého oleje.

Plastové sudy s odnimacím víkem

Nádoba na gastroodpad

od 686,70 Kč/ ks  od 570 Kč bez DPH

Praktické pytle na bioodpad pro ekologické řešení odpadu.

Biologicky odbouratelné pytle

Ekologické pytle na gastroodpad

od 157,30 Kč/ ks  od 130 Kč bez DPH

Co jsou gastroodpady?

Gastroodpady, neboli biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven (kód 20 01 08)

Vznikají v jídelnách, stravovnách, restauracích i v domácnostech. Současná právní úprava přísně zakazuje jejich zkrmování zvířaty

a stanovuje, že gastroodpady nesmějí být shromažďovány

ani likvidovány společně s komunálním odpadem.

 

Správné nakládání s gastroodpady je klíčové pro ochranu životního prostředí a dodržování ekologických standardů.

co je gastroodpad
zelená vlna

Co patří a nepatří mezi gastroodpad?

Patří

Nepatří

  • Potraviny nevhodné ke konzumaci

  • Zbytky jídla

  • Veškeré potraviny bez obalů

  • Tepelně zpracované maso

  • Rybí kosti

  • Sedliny kávy a čaje

  • Zbytky ovoce a zeleniny

  • Obaly od potravin, fólie, mikrotenové sáčky

  • Gumové a mikrotenové rukavice, mycí houbičky

  • Tekuté a silně mastné potraviny (např. olej)

  • Syrové maso a uhynulá zvířata

  • Kosti

  • Jednorázové nádobí (tácky, kelímky, příbory)

  • Párátka, špejle, provázky

Rajče z kuchyňských zbytků připravené k likvidaci.
Odříznuté jablko jako příklad kuchyňských zbytků.

Jak to funguje?

Odpadky z restaurací vhodné pro svoz a likvidaci gastroodpadu.

Vaše kuchyňské zbytky zpracujeme ekologicky – buď je kompostujeme, nebo je využijeme k výrobě bioplynu.

S námi máte jistotu, že o vše bude profesionálně postaráno a vaše odpady přispějí k ochraně životního prostředí.

Ekologické řešení kuchyňských zbytků

čtyři

Likvidace 

Zaručená čistota při každém výměně

Zaručujeme vám, že každá nádoba, kterou vám vrátíme, bude důkladně vydezinfikovaná, čistá a připravená

k okamžitému použití.

 

Díky naší službě vytvoříte uzavřený cyklus, při kterém budete mít vždy k dispozici hygienicky čistou nádobu.

pět

Čistá nádoba

Výměna nádoby bez starostí

Nádobu odvezeme, pečlivě ji vyčistíme

a vydezinfikujeme a přivezeme vám ji zpět připravenou k dalšímu použití.

Zavolejte nám a my se postaráme o odvoz gastroodpadu, nebo si s námi dohodněte pravidelný svoz.

tři

Svoz odpadu

Plnění nádoby kuchyňskými zbytky

Do připravené nádoby vkládejte kuchyňské zbytky (ovoce a zelenina, tepelně zpracované maso, rybí kosti atď.)

 

Naplňte nádobu až po okraj a až bude připravena k odvozu, jednoduše nám zavolejte nebo si s námi dohodněte pravidelné odnášení odpadu.

dva

Plnění nádob

Připravte si nádobu

Je to jednoduché! Nejprve si připravte čistou nádobu na biologický odpad. Připravenou nádobu postav na tmavé místo a postupně

ji naplňuj kuchyňskými zbytky.

Doporučujeme: mít na provozovně dvě nádoby (jednu na výměnu a druhou na sběr odpadu).

jeden

Příprava nádob

Zahajte třídění ještě dnes!

bottom of page